Mandalorian

The Mandalorian minisorozat

2019. november 24. - Insomnus

A Walt Disney 2019 november 12-én indította "útjára" vadonatúj streaming felületét, mely a Disney+ nevet kapta. Az új csatorna Észak-Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon startolt, majd teszt jelleggel Hollandiában is. Legelső és legfontosabb szolgáltatása a The Mandalorian című minisorozat lett, melyet péntekenként (kora délután) adnak. Sajnos itt, Magyarországon legálisan nem nézhető, hiszen bár létezik a Disney+ csatorna, de azon regisztráció és előfizetés egyelőre nem oldható meg (talán majd 2020-ban). 

Ami a sorozatot illeti: blogunk indulásakor már a harmadik részénél tart (ennyit láthattunk eddig) és előreláthatóan az első éved 8 részből fog állni, melyeket december 27-ig sorra levetítenek majd, a következő napokon:

mandalori_idopontok.jpg

A sorozat adatai:

  • Forgalmazó: Disney Media Distribution
  • Gyártó: Lucasfilm és a Fairview Entertainment
  • Közvetítés helye: Disney+ streaming csatorna
  • Produkció-vezető és író: Jon Favreau
  • Rendezők: minden epizódot más személy rendez. Akik eddig ismertek: Dave Filoni, Bryce Dallas Howard, Rick Famuyiwa, Deborah Chow.
  • Főszereplők: Carl Weathers, Gina Carano, Werner Herzog, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Omid Abtahi.
  • Évadok: egyelőre az első évad készült el, mely 8 epizódból áll

Ami a minisorozat témáját illeti: a Star Wars Univerzumban játszódik, A Jedi visszatér cselekménye után 5 évvel, amikor az uralkodó vezette Galaktikus Birodalom már elbukott a felkelés utolsó nagy támadása után. A helyszínek folyamatosan változnak: eleinte az Arvala-7 bolygón vagyunk, majd a cselekmény olyan égitesteken folytatódik, mint a Sorgan bolygó.

Cselekmény

A sorozat egy különleges csoportról és annak egyik tagjáról szól, akinek neve Mando (valódi neve: Din Jarron). A 40 körüli férfi a Mandalori klán tagja, de nem beleszületett, hanem azt követően lett befogadva, hogy szüleit megölték egy belháborúban.

A mandaloriak egykoron virágzó államban élt, de egy Köztársasággal megvívott vesztes háborút és egy polgárháborút követően, aminek végén még a Birodalom is megtámadta városaikat széttelepültek a Galaxis minden részébe. A mandaloriak azóta többnyire zsoldosok vagy fejvadászok és összetartó kis közösségeket alkotnak. Külön szabály-kódexük szerint harcban élik le életüket, állandóan viselik fegyvereiket és csak nagyon ritkán, kizárólag egymagukban vehetik le sisakjukat. Ha bárki idegen meglátja arcukat kitaszíttatnak a mandaloriak törzséből. Ezt az életmódot önként választják, mert az az ÚT számukra, ezért mondogatják gyakran: "this is the way".

A mandalorian blog

Egy szigorúan spoileres blog, melyen az egyes epizódokat ismertetjük és azokról kezdeményezünk beszélgetéseket (már ha lesz erre fogadókészség). Bejegyzéseinkben bemutatjuk az egyes részek rövid történetét, majd tömör elemzésre vállalkozunk, végül adunk egy értékelést is százalékban.

Ketten írjuk és a moderálást is felváltva végezzük. Aporopo moderálás: csak annyit kérünk: hanyagoljátok a személyeskedés (egymással és velünk). Köszi!

 

This is the way

mandalorian_belyegkep.jpg

 

süti beállítások módosítása