Mandalorian

Az első epizód - Mandalorian

2019. november 24. - Insomnus

Az első évad legelső epizódját (Chapter 1) a Star Wars világban tapasztalt Dave Filoni rendezte.

Egy Mando nevű fejvadász, a történet főhőse, aki a mandaloriak közé tartozik felbukkan egy havas bolygón, ahol egy bárban elfog egy kék színű humanoid lényt és némi csete-paté után elviszi magával űrhajóján. (A kocsmai bunyóban elhangzik: páncélja különleges baskar-acél.) Felszálláskor a jég alól egy hatalmas ragadozó-hal támadja meg őket, de sikerül elmenekülniük előle.

episode1_1.jpg

A mandalori, eredeti beskar páncéljában

Mando űrhajóján több elfogott személy is van már (lefagyasztva) és a most elkapott kék humanoid is közéjük kerül. Mando később leszáll egy másik bolygón, ahol egy újabb bárt keres fel. Itt találkozik munkaadójával, a neve: Greef Karga (Carl Weathers), akitől átveszi fizetségét (kreditekben), majd az újabb megbízatását.

Mando legújabb megbízatásának részleteit egy volt birodalmi vezetőtől (jelenlegi bandavezértől) veszi át, aki "az ügyfél" (the client) névre hallgat (alakítója: Werner Herzog). A birodalmi katonák által védett idős banda-parancsnok beskar lapokat ad előlegként Mandonak (és további lapokat ígér, ha sikeres lesz az akció). Ehhez egy bizonyos személyt kell élve elhoznia neki.

Mando következő útja törzséhez vezet, ahol egy mandalori nővel tárgyal és átadja neki a korábban kapott kreditjeit és az előlegbe kapott beskart. A mandalori nő a beskarból egy új vállpáncélt készít neki (ott helyben).

Ezután a férfi elindul megkeresni a célszemélyt és leszáll az Arvala-7 bolygón. Itt furcsa, méretes lények támadják meg (nevük blurrg), de egy barátságos apró idegen, neve: Kuiil (az Ugnaught fajból) megmenti (aki fontos mondatait mindig a "beszéltem" kifejezéssel zárja le). Mando megtanul megülni a blurrg hátán és elindul megkeresni a célszemélyt.

episode1.jpg

Egy blurrg

A táborban, melyet fegyveresek védenek és ahol a célszemélyt is őrzik egy fejvadász robottal összefogva tud csak behatolni. Végül a robottal megleli a keresett lényt, egy apró termetű, 50 évesen is baba korát élő kis Yodát. A robot megölné, de Mando kiiktatja és a kis "Yodalinot" magával viszi.

60_szazalek_uj.jpg

A legelső fejezet afféle támpont és viszonyítási alap a későbbiekhez. A Mandalorian blog a legelső epizódot 60% -ra értékeli. (Biztosra vesszük: lesznek még jobbak is.)

mandalorian_belyegkep.jpg

 

 

süti beállítások módosítása