Mandalorian

Mandalorian 7. epizód (2. évad) - The Believer (villámelemzés)

2020. december 18. - Insomnus

Rick Famuywa gyors tempójú, akciódús és fordulatos tizenötödik részt tett le elénk a második évad utolsó előtti fejezetében, mely aThe Believer (A hívő) címet kapta. Jó a sztori, kapunk meglepetéseket és lövöldözős, harcolós jeleneteket is nagy mennyiségben. A végeredmény egy 36 perces akcióbomba, mely így a Siege után a második legjobb epizód lett.

15_resz1.jpg

A 15. rész története szerint Mandó továbbra is Gideont keresi, hogy visszaszerezze tőle Grogut. Segíti ebben Cara Dune marsall, akivel együtt mennek egy fegyencekkel működő börtön-üzembe, ahol birodalmi lépegető talpakon hatalmas daruk rakosgatják a roncsokat. Akit keresnek: Migs Mayfeld fegyenc korábban a birodalmiak szolgálatában állt és mint harcos vett részt különböző hadműveletekben.

Mayfeld szerint csak a Morakon lehet egy ottani katonai terminálról leolvasni Gideon tartózkodási helyét. A küldetés tehát nem is olyan egyszerű: be kell hatolniuk egy birodalmi támaszpontra, mégpedig rohamosztagosnak öltözve. A kivitelezés kimondottan látványos és akciódús: Mandó trooper felszerelésben (és így arctakarását megoldva), Mayfelddel együtt, egy instabil anyagot szállító hatalmas terepgéppel indulnak a különleges bázisra. A bejutás meglehetősen rögös: banditák próbálják elrabolni a szállítmányt és a 4 szállítójárműből háromnál sikerrel is járnak. Ám Mandóékat nem tudják megállítani, a fejvadász simán áttör a támadókon és bejut a támaszpontra Mayfelddel.

A film következő részében már a bázison vagyunk a két elszánt harcossal, akik besétálnak a keresett terminálhoz és lekérik az adatokat. Ennek során Mandónak sajnos le kell vennie a sisakját, megszegve az ősi mandalori kódex egyik legfőbb szabályát. Megzavarja azonban őket egy tiszt, aki elbeszélget a két "katonával". A feszült helyzetnek végül Mayfeld vet véget, aki egyszerűen lelövi a birodalmi parancsnokot. Újabb akcióorgia következik: Mandóék kitörnek a támaszpontról, amiben segíti őket odakintről Cara Dune és Fennec Shand is.

A sikeres szökési akciót Mayfeld távoli lövése zárja, amivel gyakorlatilag felrobbantja a támaszpontot (menekülésének végén). Nagyjából ennek a tettének köszönheti, hogy a marsall végül futni hagyja és nem viszi vissza a roncstelepre. A végső zárójelenetben Mandó felveszi a kapcsolatot - most először - Gideonnal és hologramja megfenyegeti a volt kormányzót: visszaszerzi Grogut. Értékelésünk: 80%

80_szazalek.jpg

Nagyon várjuk a második évad záróepizódját, mely valószínűleg rengeteg akciót és meglepetést tartogat számunkra. mandalorian_belyegkep.jpg

2020.12.18.

süti beállítások módosítása