Mandalorian

Mandalorian 3. epizód (2. évad) - The Heiress (Az örökösnő)

2020. november 14. - Insomnus

Megjelent a második évad harmadik epizódja is, mely "Az örökösnő" (The Heriess) címet kapta Bryce Dallas Howardtól, aki mellesleg, annak idején az első évad negyedik részét is rendezte. A cselekmény teljes egésze a Mon Calamarik bolygóján játszódik, a Dac planétán, pontosabban a bolygó egyik holdján, a Trask -on. A calamarik alkotják azt a furcsa halszerű fejjel rendelkező fajt, melybe a klasszikus részekből is ismert Ackbar admirális is tartozik (ugye emlékszünk rá). Ezúttal azonban nem ők játsszák a kulcsszerepet, hanem kezdetben a Quarren faj tagjai (polipfejű humanoidok). A harmadik epizód cselekmény-dús (bár csak alig 30 perces) és különlegessége, hogy végre megint láthatunk benne birodalmi rohamosztagosokat, illetve rengeteg információt tudunk meg Mandalorról, illetve Mandó népének történetéről. Összességében jobb, az előző, pókos epizódnál, de egy fokkal gyengébb a legelső résznél. Nézzük spoileresen a cselekményt, ahogyan tőlünk megszokhattátok.

mando3_uj.jpg

Mandó megérkezik a Trask -ra a Frog nővel és a kis Yodalinóval, de leszállása elég rázósra sikerül (konkrétan majdnem szétég hajója, a Razor Crest). Egy Calamari egy jelentős összegért vállalja az űrhajó kipofozását, míg Mandó az ügyeit intézi a bolygón (pontosabban holdon). Miután a Frog ladyt átadja férjének, Mandó a helyi csapostól kér útbaigazítást arról, hogy van e valaki a városban, aki ismer mandaloriakat. Egy quarren bukkan fel a csapos hívására, aki megígéri, elviszi egy halászhajóval a mandaloriakhoz. A hajón azonban nem várt bonyodalmak történnek: a quarren halászok csapdába ejtik Mandót, amikor egy vizi lényt akarnak neki megmutatni és belökik mellé a kis Yodalinóval együtt. Mint kiderül, Mandó beskar páncéljára fáj a foguk. Hősünk szorult helyzetbe kerül, nem tud kijönni a nagy, acél ráccsal fedett vizes tartályból. Ám ekkor megint csak váratlanul három mandalori harcos bukkan fel, akik végeznek a quarrenekkel.

Mandó megismerkedik megmentőivel (egy férfival és két nővel), de kiderül: nem is igazi mandaloriak. Pontosabban egyikük - az idősebbik nő - Mandalorban született, sőt helyi előkelőségek gyermeke, a hírneves Kryze-klán tagja. A neve: Bo-Katan. Mandót azonban eleinte nem érdekli a három "ál-mandalori" és inkább faképnél hagyja őket a hajón. Ám a parton újra bajba kerül: a hajón megölt egyik quarren fivére támad rá a bandájával. Ám a három ál-mandalori újra megmenti Mandót.

mando3_uj2.jpg

Az akció után Djarin végre leül egy alaposabb beszélgetésre megmentőivel. Ezen derül ki, hogy Bo-Katan valóban nem akárki, ő a címben szereplő "örökösnő", aki jogot formálhat Mandalor trónjára. Ehhez azonban fegyverekre van szüksége és Mandó segítségére. Alku születik köztük: segítenek a fejvadásznak eljutni egy jedihez (hogy átadja neki Yodalinót), de cserébe Mandónak is segítenie kel Bo-Katannak és két emberének abban, hogy megszerezzenek egy fegyverekkel teli birodalmi hajót (amin mellesleg több tucat volt birodalmi rohamosztagos van). Mandó belemegy az alkuba, de előtte leadja megőrzésre Yodalinót a Frog-házaspárnak. 

A 3. epizód folytatása, utolsó harmada full-akció: a 4 mandalori páncélt viselő harcos megtámadja a birodalmi teherszállítót, kinyírja a rohamosztagosokat, majd előbb a rakteret, utána pedig a pilótafülkét is megszerzi. Utóbbi azért nem megy könnyen, mert közben a hajó kapitánya kapcsolatba lép felettesével, akiről kiderül, hogy Gideon kormányzó (puff egy meglepetés) és az ő parancsára öngyilkos zuhanásba viszi a hajót. De persze győznek Mandóék, időben birtokba veszik az irányító fülkét.

mando3_uj3.jpg

Bo-Katan a sötét kardot keresi a kapitányon, aki erről nem mond semmit és inkább meghal. Végül marasztalják és csatlakozásra hívják Mandót, de ő ragaszkodik ahhoz, hogy Yodalinót elvigye a jedikhez. Bo-Katan megtartja a szavát, elárulja Mandónak, hogy Calodan nevű városban, egy erdőbolygón, a Corvuson talál egy híres jedit, akinek neve: Ahsoka Tano (puff neki, megint egy nagy meglepetés). Mandó elhatározza, hogy megkeresi az ismert jedi nőt és leszállva  a hajóról, visszatér a Frog-párhoz Yodalinóért.  

65_szazalek.jpg

A második éved harmadik része 65%-os értékelést kap tőlünk, vagyis ahogyan a bevezetőben írtuk, picit gyengébb, mint a 70%-os nyitó-epizód, de jobb, mint a 60%-ra értékel pókos rész (második epizód). Erőssége, hogy kapunk harcokat, összecsapásokat a rohamosztagosokkal illetve meglepetéseket és értékes infókat is Mandalorról; gyengesége pedig a rövid játékidő és a kevés különleges lény, helyszín illetve közelharc. Természetesen a 65% nem tekinthető rossz eredmény és szinte biztosra vehetjük, hogy a következő rész különleges csemegékkel szolgál majd.

Zárásul a csinos rendezőnő, Bryce Dallas Howard szépsége előtt tisztelegve álljon itt egy fotó, mely a Jurassic World időszakában készült (az egyik magán a forgatáson):

dallas_howard.jpg

Várjuk a sorozat további részeit, remélve a további Star Wars elemek felbukkanását. Blogunk minden részt továbbra is elemezni tervez. This is the way!

mandalorian_belyegkep.jpg

2020.11.14.(0:26)

süti beállítások módosítása