Mandalorian

Harmadik epizód - A bűnös

2019. november 24. - Insomnus

Az eddigi legjobb és legkeményebb epizódot egy hölgy rendezte, mégpedig a kanadai-kínai Deborah Chow aki férfiasan kőkemény stílusban, akciódús jelenetekkel forgatta le az egész fejezetet.

mandalorian_beskar.jpg

A történet szerint Mandó visszafelé tart küldetéséről a kis Yodalinóval, miközben űrhajóján kapcsolatba lép vele a fejvadász céh vezetője: Greef Karga (Carl Weathers). Arra kéri Mandót, hogy a célszeméllyel egyből a megbízóhoz menjenek. Mandó eleget is tesz a kérésnek és Yodalinót elviszi a Clienthez.

Az öreg bandavezér átveszi Yodalinot és busásan kifizeti (egy seregnyi beskarral) a mandalorit. Ugyanakkor nem válaszol Mandónak arra a kérdésére, hogy mit tervez a csöppséggel. Mando elmegy törzséhez, ahol tárgyal annak vezetőjével (a női mandalorival) és átadja a beskarokat. A nő kijelenti: készít neki egy új páncélt, "mely sokkal inkább megfelel jelenlegi pozíciójának".

episode3_1.jpg

Az új beskar páncél

A mandalori klán központjában Mandó konfliktusba és harcba bonyolódik egy másik mandalorival, akinek neve: Paz Vizla. A kötekedő, óriás termetű mandalori gyávának nevezi, amiért üzletel a volt birodalmiakkal. Paz Vizla  szerint a Nagy Irtás előtti időkből származnak azok a beskar lemezek, amiket hozott. Kettejük összecsapása döntetlenül végződik, de a női mandalori kiáll Mandó mellett, sőt egy teljesen új, jobb beskar-páncélt készít a harcosnak, amihez úgynevezett "madárfüttyöt" is készít (ez az új fegyver egyszerre több ellenfél is legyőzhető).

episode3_2.jpg

Mando és Paz Vizla

Az új páncél készítése közben Mandó visszagondol gyermekkorába (nem először) és látjuk, ahogy szüleivel menekül ismeretlen támadók elől. Az új páncélban Mandó elmegy a fejvadász céh vezetőjéhez, akivel egy bárban tárgyal. Greef Karga nagyon megdicséri, amiért megszerezte a "parszek történetének legnagyobb jutalmát". Karga arra kéri: pihenjen nagy sikere után és szórakozzon kicsit, de Mando a következő megbízását kéri. Az új feladat egy nemes fiának elfogása, aki nem fizet bírságot. A Karnac óceándűnéi felé kell mennie.

Mando azonban nem megy el űrhajójával, mert fejében motoszkál Yodalino sorsa. Aggódik a kis csöppségért, így visszamegy a birodalmiakhoz és ostrom alá veszi az épületet. Egyszer körbeveszik, de a "madárfütty" segítségével megmenekül. Kimenekíti Yodalinót és közben egy tucatnyi rohamosztagost megöl. Amikor viszont kilép az épületből megjelenik Karga egy rakás fejvadásszal és körbezárja. Szorongatott helyzetéből végül a levegőből alá ereszkedő mandalori társak mentik meg Mandot és a csöppséget.

Mando elmenekül űrhajóján, amely mellé odarepül egy mandalori és tiszteleg neki. Mandó megjegyzi: "szereznem kell egy ilyet". 

80_szazalek.jpg

Az eddigi részeket rangsorolva ez a rész a legjobbak közé tartozik. A Mandalorian blog 80% -ra értékeli.

mandalorian_belyegkep.jpg

süti beállítások módosítása