Mandalorian

Második epizód - A gyermek

2019. november 24. - Insomnus

A második rész rendezője, a 46 éves, nigériai - amerikai Rick Famuyiwa, mozgalmas és izgalmas epizódot készített a számunkra.

Mando a kis Yodalinoval elindul gyalog az ismeretlen bolygón, hogy eljussanak űrhajójukhoz, majd azzal a megbízóhoz. Közben banditák támadják meg őket, de Mandó elbánik velük, viszont megsérül páncélja. Az első nap estéjén a pusztában táborozva javítgatja páncélját, miközben Yodalino élénken figyeli. Űrhajójához érve Mandó azt veszi észre, hogy jawák fosztogatják. Néhányat lelő közülük, de erre válaszul gyorsan beszállnak hatalmas járművükre és megpróbálnak mielőbb elmenekülni előle.

episode2.jpg

A jawák egyszerre lövik Mandót, járművük tetején

Mando a jawák önjáró erődje után szalad, majd felkapaszkodik rá, hogy valahogyan visszaszerezze ellopott hajtóművét és egyéb alkatrészeit, ám nem jár sikerrel: bár felmászik a monstrum tetejére, az apró jawák megsorozzák puskáikból, így lezuhan a mélybe.

Nem esik semmi baja, de sajnos űrhajója az ellopott hajtómű nélkül működésképtelen. Elindul hát régi barátjához, Kuiil -hez (faja: Ugnaught) aki először is segített neki. A kis lény most sem hagyja cserben: elkíséri a jawákhoz, hogy Mando tárgyalni tudjon velük. A tárgyalás során nagy nehezen megállapodnak: Mando megszerzi a közelben lakó sárszarvú, azaz Mudhorn tojását, amiért cserébe visszakapja űrhajója hajtóművét.

Mandó bemegy a sárszarvú barlangjába és megküzd a hatalmas lénnyel. Közben Yodalino is segít neki: egy kritikus pillanatban az Erőt használva levegőbe emeli a szörnyet, így Mandó megölheti. A megszerzett tojást átadja a jawáknak (akik rögtön feltörik és megeszik) majd visszakapja hajtóművét.

episode2_2.jpg

A Mudhorn

Mandó és Kuiil elviszik a hajtóművet a géphez, majd napokig dolgozva megjavítják a mandalori űrhajóját. Elbúcsúznak és Mandó visszaindul megbízójához, a kis Yodalinoval. Értékelés: 75%.

A bébi Yoda:

episode2_3.jpg

Az eddigi részeket rangsorolva ez a rész a jobbak közé tartozik. A Mandalorian blog 75% -ra értékeli.

75_szazalek.jpg

mandalorian_belyegkep.jpg

 

süti beállítások módosítása