Mandalorian

Mandalorian első évad epizódjai [elemzések összegyűjtve]

2019. december 28. - Insomnus

Nyolc rész, nyolc izgalmas, látványos és valódi filmélményt adó epizód, melyek a Star Wars Univerzum történetfolyamába illeszkedve szórakoztattak bennünket heteken keresztül. A cselekmény számtalan bolygón játszódik (Arvala-7, Nevarro, Sorgan, Tatooine), mégpedig a Galaktikus Birodalom bukása után öt évvel, - vagyis A Jedi visszatér után, de bőven a  VII. epizód előtt - a Csillagok háborúja világ saját kronológiája szerint Yavin után 9-10 körül. A sorozat központi alakja Din Djarin, a mandaloriak által felnevelt és így mandalorivá lett fejvadász-harcos, aki klánja szabályait betartva (mint sisakjának soha le nem vétele) járja a Galaxist, hogy különböző megbízásokat teljesítve öregbítse törzse hírnevét és saját elismertségét. A nyolc epizód, Mandó  nyolc különböző kalandját tárja elénk:

  1. Első epizód: A mandalori (The Mandalorian)
  2. Második epizód: A gyermek (The Child)
  3. Harmadik epizód: A bűnös (The Sin)
  4. Negyedik epizód: A menedék (Sanctuary)
  5. Ötödik epizód: A fegyverforgató (The Gunslinger)
  6. Hatodik epizód: A fogoly (The Prisoner)
  7. Hetedik epizód: A leszámolás (Reckoning)
  8. Nyolcadik epizód: Megváltás (Redemption)

Az egyes részek elemzései a fenti linkekre kattintva olvashatóak el. Blogunk szerint a legjobb a nyolcadik, záróepizód lett (Taika Waititi rendezésében), míg az "ezüstérmet" a harmadik rész kapta (Deborah Chow rendezésében), a "bronzot" pedig a hetedik (szintén Deborah Chow által elkészítve). A történeteket Jon Favreau írta (és Dave Filoni).

Sajnos 2019 december 27-én véget ért az első évad és a folytatásra egészen 2020 őszéig kell várnunk (hacsak addig nem hozzák előre a bemutató időpontját). Addig a Mandalorian blog Star Wars témájú posztokat tervez megjelentetni. Az Erő legyen veletek, This is the Way!

mandalorian_belyegkep.jpg

 

 

süti beállítások módosítása